Maatjes haring

Echte Maatjesharing

Echte Maatjesharing

Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint de haring te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 2 procent vetter eten. Een kwart van zijn gewicht kan uiteindelijk uit vet gaan bestaan. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Die duurt doorgaans tot juli. Haring mag dus Hollandse Nieuwe heten als hij minimaal 16 procent vet bevat, en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is.

Deense haring uit eigen keten

Deense haring uit eigen keten

Vanuit het Deense Skagen word de haring van de Kennemervis Groep aangeleverd. Gevangen door de Astrid schepen en verwerkt in de fabriek van Werner Larsson A/S, onderdeel van onze groep. Alle haring wordt volgens de laatste eisen op het gebied van hygiëne verwerkt. Het kaken, zuren, verpakken en vriezen gebeurt onder leiding van mensen afkomstig van FishPartners. Deze weten exact wat de behoefte van de overige bedrijven en daarmee die van onze relaties zijn en bewaakt deze op locatie. Van kleine maatjesharingen in de diverse sorteringen tot de grotere kaakharingen zijn beschikbaar in ons assortiment.


Maatjes haring op traditionele wijze geproduceerd

Maatjes haring op traditionele wijze geproduceerd

Onze maatjesharing wordt op de traditionele wijze geproduceerd. Schoonmaken, trimmen en verpakken gebeurt voor een groot gedeelte in Denemarken. Maar ook binnen de Kennemervis Groep worden de haringen op aanvraag bij de betreffende vestiging voor u schoongemaakt. De verschillende verpakkingen bestaan uit single pack, per schaal zuurstofarm, vacuüm verpakt of gewoon in een tempex schaal.

Deze producten worden binnen de Kennemervis Groep verwerkt door FishPartners.


   Maatjesharing

  Maatjesharing

        Denemarken

Eigen mensen

        Kennis

 Kunde

        Ambacht

    Hand schoonmaken

Eigen logistiekennl-NL